.png)
Vânzarea se face prin anunțuri video
Salutare,
Vreau să îți prezint “puterea” anunțurilor video, sau, mai puțin pompos, eficiența lor.
În acest cont avem o campanie de generare lead-uri, cu patru anunțuri. Două imagine și două video, marcate ca atare. Mai jos se poate vedea diferența în performanță între ele:

Din 3,000 de lead-uri în 2024, primul anunț, video, a adus cca. 2,000. Al doilea, imagine, a adus cca. 650. Apoi următorul video 225 și ultimul, imagine, cca. 50.
În total, video-ul a adus cca. 2,300 de lead-uri, sau cca. 75%, și imaginea cca. 25%.
În contul următor, pe o perioadă de cca. 3 luni și jumătate, doar ultimul anunț, un carusel dinamic, este în top 7 anunțuri ca performanță:

În imagine primele anunțuri, toate postări cu video, aduc cca. 450 de achiziții. Ultimul, singurul care nu este video, aduce 39 de achiziții.
Deci din cca. 500 de achiziții, video-ul aduce 450, sau 90% și imaginea de produs (din caruselul dinamic) aduce cca. 10%
Mai departe, avem un cont unde top 7 anunțuri sunt toate video:

În total, din cca. 1,000 de achiziții în aproape 4 luni de zile, top 7 anunțuri video aduc 950 de achiziții, deci 95%.
În următorul cont avem o situație ceva mai echilibrată. Aici doar două anunțuri din top 7 sunt video:

Dacă ne uităm la rezultate, aceste 7 anunțuri aduc 3,600 de conversii. Din acestea, cele două video-uri aduc 1,700, deci cca. jumătate. Restul de 5 anunțuri imagine aduc cealaltă jumătate, ceea ce înseamnă că video-urile sunt de două ori mai eficiente decât imaginile. Și cel mai bun anunț, cu cca. ⅓ din conversii, este tot video.
În final, vreau să prezint situația și pe Google. În acest cont primele două campanii sunt Performance Max. Una este exclusiv cu video-uri și câteva imagini generice (logo, etc.) și cealaltă este exclusiv cu produse. Care merge mai bine?

Păi prima, doar cu video-uri, aduce 469 de conversii la un cost pe conversie de 20 de lei și o valoare totală de 207,742 de lei.
A doua, doar cu produse, aduce 274 de conversii la un cost pe conversie de 30 de lei și o valoare totală de 131,824 de lei.
Comparativ, PMax-ul cu video aduce cu 70% mai multe conversii, la un cost pe conversie cu 50% mai mic și o valoare totală a conversiilor cu 58% mai mare decât PMax-ul doar cu produse, fără video-uri.
Deși acesta nu este un rezultat tipic, arată totuși performanța video-urilor bine făcute și faptul că în unele cazuri pot depăși ca rezultate campaniile de shopping standard!
Întrebarea mea este: unde ar fi fost aceste conturi astăzi dacă nu ar fi avut video-uri? Cum ar fi arătat performanța lor doar cu reclame imagine?
Concluzie
- Fă video-uri. Începe de acum. Poți ignora orice ține de “AI” sau “VR” sau mai știu eu ce noutate și doar face video-uri.
Acestea nu trebuie să fie complexe - ia un smartphone, pornește camera și prezintă. Majoritatea video-urilor pe care le promovăm sunt făcute simplu, fără lumini, microfon, machiaj sau scenariu. Sunt clienții noștri sau membri ai echipei care prezintă simplu ceva.
Prezintă produse, depozitul, procesul tehnologic, despachetări, împachetări, echipa, pe tine, promoții, noutăți, etc. Vei învăța în timp să le faci tot mai bine. Orice video poate fi folosit în promovare, nu trebuie să fie sofisticate. Eficiența lor este dovedită și folosirea lor în promovare îți va îmbunătăți considerabil performanța campaniilor.
- Nu renunța la creative imagine. Ai nevoie atât de anunțuri video cât și de anunțuri imagine. În toate exemplele de mai sus avem anunțuri imagine care vând sau aduc lead-uri profitabil. Diferența este că volumul de vânzări sau de lead-uri al imaginilor este mai mic decât al video-urilor.
Ca principiu, atâta timp cât ceva este profitabil trebuie să fie în cont, trebuie să îl păstrăm. Dacă imaginile ar aduce doar o singură conversie profitabilă în plus față de video-uri, imaginile ar trebui păstrate.
Mai mult, unele persoane cumpără sau convertesc doar din imagini, nu din video. Aceasta se vede în rezultatele de mai sus.
Faptul că avem conversii din imagine arată că unii preferă să vadă din prima despre ce este vorba, nu să aștepte până parcurg video-ul. Imaginea poate oferi din prima informația, pe când un video nu. Și din acest motiv creativele imagine trebuie păstrate, atâta timp cât sunt profitabile.
Video-ul este atât de important astăzi pentru a aduce rezultate încât pot spune că dacă nu ai video-uri nu vei avea succes în promovarea online. Dacă ai totuși rezultate fără video acestea sunt mult sub potențial și lași vânzări și lead-uri pe masă pentru concurență.